Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A brokkolirózsákat lobogó, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és a fehérborral együtt turmixban pürésítjük.
Elkészítjük a vajas rántást: a vajat felolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, elkeverjük a vajjal és néhány percen át, lassú tűzön, állandóan kevergetve melegítjük.
Több részletben hozzáadjuk a tejet, keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen. Közepes lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Átöntjük egy nagyobb tálba és belekeverjük a fehérboros brokkolipürét. Sózzuk, borsozzuk.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és több részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a brokkolis masszához.
A szuflétálkákat vajazzuk, lisztezzük és 3/4-ig megtöltjük az egyveleggel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A 160 fokra (légkeverésen) előmelegített sütő aljába kisebb tepsit helyezünk, vízzel megtöltve. Bedugjuk a sütőbe a felfújtas tálkákat és (a sütőformák méretétől függően) kb. 20 perc alatt megsütjük.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.10 12:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
brokkolirózsákat lobogó, fehérborral együtt, vajas rántást, vajat felolvasztjuk, nagyobb tálba, fehérboros brokkolipürét, fehérjéket csipet, brokkolis masszához, szuflétálkákat vajazzuk, felfújtas tálkákat, sütőformák méretétől, brokkolirózsákat, brokkolifelfújt, szuflétálkákat, hozzáforgatjuk, hozzákeverjük, tojássárgákat, brokkolipürét, előmelegített, brokkolirózsa, felolvasztjuk, belekeverjük, légkeverésen, folyamatosan, Elkészítjük, fehérborral, csomómentes, egyveleggel, besűrítjük, fehérboros, Fehérboros, részletben, melegítjük, kevergetve, sütőformák, elkeverjük, pürésítjük, brokkolirózsa, száraz fehérbor, liszt, tojás, frissen őrölt fekete bors,
|
|
|
|
|